Back to Question Center
0

Facebook-markkinointivinkkejä pienyrityksille

1 answers:
.
.
. Facebook Marketing Tips Small Business

Facebook - optimum gold standard gainer. Se ei ole vain 19-vuotiaille lähettämistä itsemurhat enää.

.

Mikä alkoi tapana, jolla college-lapset voivat liittyä, on kasvanut 1. 44 miljardin ihmisen sosiaalisen median mega-verkkoon ja on nyt olennainen osa kaikkien liiketoimintaa - erityisesti pienyrityksiä.

.

Mutta tapaa, jolla yritykset hyödyntävät Facebookia, on muuttunut. Se, mikä kertoi pelkästään "tykkää" ja seuraajien saamisesta, on kehittynyt strategiseksi mainonta- ja markkinointikampanjaksi, ja Facebook lataa pienyrityksiä tämän markkinoinnin tavoitteen saavuttamiseksi. Facebook-mainoksesi tuotto voi olla loistava, mutta sinun on tiedettävä, miten voit saada Facebook-menestyksen todelliseksi dollariksi. Tässä on vinkkejä, joiden avulla voit liittyä pienyrityksiin Facebook-markkinoinnin avulla liikenteen ohjaamiseksi, valittaa uusille ja nykyisille asiakkaille ja helpottaa liiketoiminnan kasvua .

.

Hyödynnä Hyper-Targeted Mainonta Facebookissa

.

Yksittäisille käyttäjille Facebook on näennäisesti vapaa;. kaikki ne veloitetaan heidän henkilökohtaisista tiedoistaan. Tämä voi tuntua pieneltä hinnalta maksettavaksi, mutta väestötiedot ovat uskomattoman arvokkaita, kun niitä myydään yrityksille.

.

"Facebookista tuli" pay-to-play "-verkkoyhteisö, mutta pienet yritykset ovat erityisen halukkaita selvittämään, miten ne käyttävät parhaiten ad dollariaan", kertoo Miami-pohjainen Social Media Manager ja omistajan. Auboom Media . Ja Facebook sallii heille kaikkien mainosalustan kohdennetun tavoitteen.

.

"Kaikkialla, missä on $ 5 ja $ 500, voi joko auttaa saavuttamaan nykyiset fanit, faniesi Facebook-ystävät tai kohdennetut yleisöt", Swanson sanoo. Kun päätät ostaa mainontaa Facebookin välityksellä tai "Boost" -palvelua, sinulla on vaihtoehtoja mainostaa kyseistä viestiä mukautetun valitseman yleisön toimesta kaikessa ikästä sukupuoleen ja maantieteelliseen sijaintiin. Voit myös valita sen mainostamisen ihmisille, jotka ovat "halunneet" sivusi ja heidän ystävänsä. Entinen voi saavuttaa suuremman yleisön, mutta jälkimmäinen saattaa tuottaa enemmän vuorovaikutusta.

.

Facebook suosittelee, että annat heidät toimimaan vähintään muutaman arkipäivän ajan, joten voit kerätä tarpeeksi tietoa nähdäksesi, onko mainosten osto ollut rahasi arvoinen.

.

Hanki näkemyksiä Facebook-yleisösi

.

Facebook tarjoaa myös analyysipalvelua nimeltä "Insights", joka näyttää, milloin ihmiset ovat vuorovaikutuksessa mainostesi kanssa, ja minkälainen sisältö (kuvat, linkit jne.) On yleisimpiä yleisösi. Se kertoo myös, kuka puhuu viestistäsi, joka kirjautuu yrityksellesi ja mitä he sanovat asiasta. Näin voit käsitellä valituksia reaaliajassa, jos sinulla on oma henkilöstö.

.

Positiivisen puolen avulla voit myös nähdä nimenomaisesti, mistä ihmiset puhuvat yrityksellesi. Onko ravintolassasi erityisiä juomia tai valikoituja tuotteita, jotka saavat paljon chatteriä?. Onko sinulla erityinen kouluttaja kuntosalilla, joka kehittää uskollisia seurauksia?. Ovatko kampaamon trendikkäät hiustyypit jaetaan sosiaalisen median asiakkaillesi?. Facebookin avulla saat palautetta asiakkailtasi pyytämättä sitä. Facebook Insights on toinen arvokas työkalu menestyksen ajamiseen.

.

Vahvista suhteet parhaan asiakkaan kanssa Facebookissa

.

Kuten aiemmin kerroimme, on paljon halvempaa pitää nykyinen asiakas tullessaan takaisin kuin rekrytoida uusi. Pienyritykset eivät käytä Facebookia pelkästään tapana sitouttaa asiakkaitaan, vaan käyttävät sitä rakentamaan yhteisöään. Viikon faneja ja liiketoimintakohtaisia ​​Facebook-ryhmiä parhaita asiakkaita kohtaan antavat heille tuntemusta yhteenkuuluvuudesta ja voivat rakentaa erittäin uskollisia seurauksia. He haluavat erikoisuuksia ja alennuksia. Ja haluat, että he käyttävät rahaa yrityksellesi. Joten anna ihmisille, mitä he haluavat.

.

Aja liikennettä sivustoosi Facebookista

.

Erityisesti jos sinulla on web-pohjainen liiketoiminta, Facebookin avulla jalkakäytävä on houkutella ihmisiä virtuaaliseen myymälään. Mutta se vaatii paljon muutakin kuin vain lähettää linkkejä sivustoosi. "Napsautettavan ja kommentoitavan sisällön" luominen, kuten Swanson kutsuu, on avain, jolla saat suuren määrän asianmukaista liikennettä verkkosivustoosi.

.

Facebook voi auttaa sinua näkemään, millainen sisältö ajaa ihmisiä sivustoosi, olipa kyseessä hauskoja kuvia, asiaankuuluvia blogiviestejä, infografisia tietoja tai tuotekuvauksia. Ja kun luot sisältöä, jonka haluat ihmisten jakavan Facebookissa, sisällytä Facebookin "Jaa" -painike niin, että ihmiset haluavat kertoa muille siitä, mitä he pitävät. Rajoita tietyn sisällön sosiaalisten jakopainikkeiden määrää. Joten jos markkinointipyrkimyksesi kohdistuvat Facebookiin, tee siitä, että ainoa vaihtoehto on ihmisillä.

.

Sinun on myös muistettava linkittää verkkosivustosi kaikkialle, kuten "noin" -osiosi, kuvaesityksiä ja ennen kaikkea mainoksista tai tehostetuista viesteistä. Loppujen lopuksi, jos käytät rahaa Facebook-mainontaan, haluat, että ihmiset menevät sivustoosi eikä Facebook-sivusi.

.

Napauta Facebook-yleisösi käynnistämään tai testaamaan uusia tuotteita

.

Koska Facebook tarjoaa sinulle tällaisia ​​erikoistuneita tietoja siitä, kuka yleisösi on ja mihin ne ovat vuorovaikutuksessa, se on täydellinen testikenttä uusille ideoille, tuotteille, palveluille tai muille innovaatioille. Ravintolat usein A / B testaavat uusia valikkokohtia ja pyytävät heidän fanejaan valitsemaan, mistä pitäisi mennä valikossa. Vaatekaupat tekevät samoin, lähettämällä kuvia prototyypeistä saadakseen palautetta. Se on kuin toisen palveluntarjoajan asiakaspalvelua, jossa asiakkaat ovat innovaattoreita ja sinä vastatat niihin. Ja se myös luo pirun, joten kun tuotteet tulevat ulos, sinulla on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat jo innokkaita kokeilemaan niitä.

.

"Oikealla strategialla Facebook on erittäin tehokas markkinointityökalu", kertoo Swanson, joka hallinnoi Facebook-tilejä kymmenille asiakkailleen. "Mutta päivän lopussa arvokkain sijoitetun pääoman tuotto näkyy tuotemerkin fanien kanssa. Asiakaspalveluongelman korjaaminen välittömästi, kun vieras vastasi kokin erikoisruokaan, innostunut fani iloitsee hänen lipun ostosta - silloin kun tiedät, että kaikki nämä markkinointitoimet ovat sen arvoisia. Ja he ovat. ”

.

Jos etsit edistyneempää Facebook-markkinointivihjeitä, tutustu seuraaviin resursseihin:

.
  • Small Business opas Facebookiin
  • .
  • Kattava opas mainontaa Facebookissa
  • .
  • Miten luodaan tulospohjainen Facebook-kampanja
  • .
  • 5 Vähiten tunnettu Facebook-sivun ominaisuudet markkinoijille
  • .

Toivomme, että nämä Facebook-markkinointivinkit auttavat sinua houkuttelemaan uusia asiakkaita, pitämään nykyiset asiakkaasi onnellisina ja kasvattamaan yritystäsi!.

.
.
.

Matt Meltzer on professori liiketoiminnan viestinnän University of Miami. Hän on Yhdysvaltojen merijalkaväen veteraani ja hänellä on kauppatieteiden kandidaatin tutkinto UM: ltä sekä Floridan yliopiston mestareiden viestinnän mestarit.

.

April 7, 2018