Back to Question Center
0

Vältä näitä digitaalisen markkinoinnin virheitä pienyrityksille

1 answers:
.
.
. gainer faydalari.png?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575730650000000" alt="Digital Marketing Mistakes Small Businesses">

Markkinointi oli vain yksi niistä "asioista", joita yrittäjien mielestä ne voisivat tehdä ilman. Tietenkin tämä ajattelutapa on menneisyyden asia, tai sen pitäisi olla. Markkinointi on jokaisen yrityksen välttämättömyys. Onko se digitaalinen markkinointi, perinteinen markkinointi ja mainonta , integroitu markkinointi tai suusanallisesti, se on olennainen osa onnistuneen liiketoiminnan suorittamista.

Digitaalisen markkinoinnin osalta yksi suurimmista ongelmista, joita pienyritysten omistajat kohtaavat, on liian tyytyväinen siihen, mitä he tekevät. Markkinointimenetelmien etsiminen, jotka toimivat ja jotka eivät koskaan muuta näitä menetelmiä, voivat olla yhtä haitallisia kuin ei lainkaan ole markkinointijärjestelmää. Ei ole mitään sellaista, kuin ratsastus tietyn menestyksen saavuttamisen jälkeen.

Vaikka teknologia ja sen käyttö hyötyvät jatkuvasti, myös digitaaliset markkinointitekniikat ovat muuttumassa. Pelkkä sivuston luominen ei enää riitä. Yksi sosiaalisen median tili, päivitetty kerran päivässä, ei myöskään riitä. Osuvuuden hankkiminen vie paljon työtä, mutta sen ylläpitäminen vie paljon enemmän.

Pienyritysten omistajien on aina oltava liikkeellä ja yrittäjyyden näkökulmasta. Tämä ajattelutapa on silloin, kun innovatiiviset taktiikat tulevat. Sinun tulisi aina olla oppimisvaiheessa, kun kyseessä on online-markkinointi jatkuvan kehityksen takia. Opi uutta. Opi sopeutumaan. Älkää koskaan asettukaa laskeutumaan. Aina pyrkiä parantamaan online-läsnäoloasi, koska muut yritykset ovat jatkuvasti taistelevat paikkasi hakukoneiden tuloksissa.

Google-hakualgoritmi päivitetään noin 500-600 kertaa vuodessa. Se on jopa kaksi kertaa päivässä joissakin päivinä. Vaikka yleensä pieniä muutoksia esiintyy myös suuria algoritmisia päivityksiä, ne vaikuttavat hakutuloksiin merkittävästi. Hakukoneoptimoinnin riittäminen ei ole tehtävä, joka voidaan tehdä vain kerran, kun yrityksesi pysyy parhaissa organismeissa hakutuloksissa. SEO: n ymmärtäminen ja verkkosivuston ja online-läsnäolon ylläpito edellyttävät jatkuvasti huomiota ja mukautuksia.

Kukaan ei todellakaan tiedä kaikkia Googlen algoritmien sisäisiä toimia tai sen muutoksia, vaan tietää, milloin suuria päivityksiä tapahtuu, ymmärtämään, miten yrityksesi voi vaikuttaa ja tehdä tarvittavat verkkosivujen muutokset. etua yrityksille, jotka eivät.

Toinen digitaalisen markkinoinnin alue, jota monet pienet yritykset yleensä tyydyttävät, on sosiaalinen media. Monta kertaa, sosiaalisen median tavoite aloittavien yritysten ja pienyritysten on hankkia "X" määrä "tykkää" tai seuraajia. Vaikka se ei varmasti haittaa olemaan paljon seuraajia tai "tykkää" sosiaalisen median profiileissa, näiden lähettimien laatu ja heidän ja yrityksen välinen sitoutuminen ovat tärkeitä yritystoiminnan kannalta.

On satoja ja tuhansia artikkeleita, jotka tarjoavat sosiaalisen median markkinointivinkkejä kaikille yrityksille . Jotkut antavat lausuntoja parhaat ajat ja päivät sosiaalisen median julkaisemiselle ja jotkut antavat ajatuksia siitä, minkä tyyppisiä viestejä yleensä tehdään parhaiten. Kuitenkin kaikki yritykset ja markkinat ovat erilaisia, ja kuluttajan ajattelutapa muuttuu jatkuvasti. Kuvaa parhaat yrityksesi ja tavoitteisiisi parhaiten sopivat sosiaalisen median taktiikat ja muista seurata säännöllisesti tuloksia ja tehdä tarvittavat muutokset ja parannukset.

Yritysten omistajien ei pidä pelätä aggressiivisesti sosiaalisen median käyttöä . Ei ole rajoitettu määräsi töitä, joita työntät. Jos annat tarpeellisia ja hyödyllisiä tietoja seuraajille ja luo mielekkäitä sitoutumisia yksitellen, ei pitäisi olla kysymys.

Jokaisella kuluttajalla on omat motiivinsa yhdistää ja tukea tiettyjä yrityksiä. Riippumatta siitä, millainen alustava päättely verkkoyhteyden muodostamiseen verkossa on, se voi ja yleensä vaikuttaa ajan myötä. Kuluttajien mieltymyksen säilyttäminen on jatkuvaa työtä. Niin helppoa kuin se voi olla saada seuraajia ja luoda online-sitoutumista, on paljon helpompaa menettää se jollekin muulle, joka on valmis ottamaan jatkuvaa työtä.

Digitaalisen markkinoinnin yksi asia on se, että se muuttuu ja kehittyy aina tekniikan ja kuluttajien käyttäytymisen muuttuessa. Tämä voi olla etu tai haitta kaikille yrityksen omistajille. Etuna, koska kaikkien on jatkuvasti koulutettava uusia markkinointisuuntauksia. Kun syntyy jotain uutta, kaikki aloittavat samalla tasolla. Vastakkaisessa päässä voi olla haitta niille, jotka eivät halua oppia. Yritysten omistajat, jotka ovat tyytyväisiä nykyisiin menetelmiinsä ja aikovat jatkuvasti hoitaa asioita, päätyvät kauas taakse. Pidä kiinni siitä, mitä teet aina, saa sinut, mitä olet aina saanut.

.
.
. Cecillia Barr
.
.

Cecillia Barrilla on kauppatieteiden kandidaatin tutkinto markkinointitutkimuksesta Keski-Floridan yliopistosta. Hänet tunnetaan henkilökohtaisten ja yritysten rahoitus- ja velkajärjestelyjen kattamiseksi. Yhdistä Cecillia päälle Twitter .

.
April 11, 2018