Back to Question Center
0

Kymmenen yhteistä ravintola-ongelmaa ja miten korjata heidät

1 answers:
.
.
.
. best hr management software.jpg?center=0.46846846846846846,0.576&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575734350000000" alt="Ten Common Restaurant Problems How Fix Them">

Sinun on oltava muutamia oluita lyhyt kuusi pakkaus avata ravintola. Se on stressaavaa, se on meluisa, riippuu ihmisistä, jotka ovat erittäin epäluotettavia ja mahdollisuutesi menestykseen eivät ole täsmälleen "hyviä". Se on harjoittelu kärsivällisesti, ja useimmat ravintolan omistajat sanovat, että he tuntevat, että kaikki heidän aikansa on käytetty ampumasta. Joskus kirjaimellisesti.

.

Mutta et ole yksin, halveksittu ravintolan omistaja. Monet muut ongelmat jaetaan muiden ravintoloitsijoiden kanssa. Ja monet niistä ovat korjattavissa. Tässä on kymmenen yhteistä ongelmaa, joita ravintolat kohtaavat ja miten ne korjataan.

.

Tehtävä 1: Vähentyvä pääoma

.

Ravintolan avaaminen ei ole halpa ehdotus, ja vaikka olet budjetoitu aloituskustannuksillesi, et ehkä voi aloittaa toimintaansa heti, kun olet toivonut. Tai asiakkaat voivat joutua kävelemään oven läpi. Sinulla oli tarpeeksi rahaa nousta ja juoksemaan, mutta nyt ei ole mitään jäljellä ja ravintolaasi ei ole vielä otettu.

.

Ratkaisu: Ensinnäkin varmista, että sinulla on tarpeeksi rahaa toimimaan vähintään vuoden ajan ilman voittoa. Ja on hieman ylimääräistä odottamattomille katastrofeille. Jos budjetit tähän liiketoimintasuunnitelmaan, potentiaaliset sijoittajat eivät pelkää. Pikemminkin, theyâ € ™ ll mielestäsi olet realistinen ja vastuullinen.

.

Tehtävä 2: Erottaminen Yourself

.

Näyttää siltä, ​​että jokainen uusi ravintola on yhdistelmä New American, Farm-to-Table, Global Fusion -ruokaa. Tämä ei tarkoita mitään, eikä herättäisi ruokailijoita tulemaan paikalleen sijaan samanlainen lähistöllä. Kilpailu ravintoloissa on kovaa, ja jos sinulla ei ole kapeaa kappaletta, olet epäonnistunut ennen kuin aloitit.

.

Ratkaisu: Katso paikallisia markkinoita ja katso, missä voit tarjota jotain kilpailua ei. Ehkä se on näkymä. Ehkä se on kimmeltävä teema. Ehkä se on eräänlaista ruokaa, jota mikään muu ravintola ei tarjoile. Mutta sinun täytyy pystyä vastaamaan kysymykseen "Miten olet ainutlaatuinen?". tai muuten sinä upposi.

.

Ongelma 3: Valikko

.

Sinulla on paljon ideoita ja rakastat heitä kaiken .. joten heitit heidät valikkoon. Nyt lippusi ajat ovat tähtitieteellisiä, koska kokit eivät pysty tekemään asioita yhdessä, hinnoittelusi ovat kaikkialla paikoissa, ja vieraat joutuvat vaikeuksiin, jotka heijastuvat siihen, mitä ravintolasi on.

.

Ratkaisu: Etsi kourallinen asia ja tee ne todella hyvin. Antaa Cheesecake Factory on valikko thatâ € ™ s pidempi kuin jotkut kemian oppikirjat. Youâ € ™ ll asettaa itsesi erilleen, joilla on yksi tai kaksi allekirjoitus ruokia kukaan ei löydä muualta. Ja prosessissa säästät ruokakustannuksia, tehostat keittiötäsi ja antavat ravintolassasi hyvän identiteetin.

.

Tehtävä 4: Oikean henkilöstön palkkaaminen

.

Valinjan kehittämisen, ravintolan suunnittelun, taloutta käsittelevän ja eeppisen Odysseyn, joka saa kaupunkilupia, on palkansaajien pudonnut. Yrität etsiä oikeita ihmisiä, mutta loppujen lopuksi saatat palkata jokaisen, joka on tullut ajoissa ja ei haisi bourbonia. Palvelusi ei ole täällä, missä haluat sen olevan, mutta aikaa löytää parhaat ihmiset ei sovi aikataulusi mukaan.

. Ratkaisu: On olemassa runsaasti tapoja varmistaa, että olet palkkaamassa ja kouluttamassa oikeaa henkilökuntaa , mutta jos sinulla ei ole aikaa olla niin tarkka. , palkata johtajat, jotka tekevät. Kun haastat johtajia, etsi niitä, jotka osaavat löytää hyviä palvelimia ja näyttää palkkatyön. Palvelimet ovat pyöröovi, ja joka viikko mietin, pystytkö täyttämään lauantai-iltapäivän aikataulun.

.

Ratkaisu: Tee ravintolassasi paikka, jossa ihmiset todella haluavat työskennellä. Donâ € ™ t kohtelemaan henkilökuntaa kuin palvelijat, vaan kuunnella heidän huolensa, sisällyttää ideansa ja investoida jonkin aikaa ja rahaa tiiminrakentamiseen. Ja jos sinulla on standout-palvelimia, tee mitä voit tehdäksesi heidät onnellisiksi, jotta he eivät lähde laivaan seuraavalle kuumalle ravintolalle.

.

Tehtävä 6: Pidä huonoja työntekijöitä

.

Henkilöstön palkkaaminen on tullut niin vaikeaksi ja aikaa vievää, että sinun on pakko pitää huono henkilöstö tai riski olla lyhytaikainen. Niiden asenteet eivät vaikuta ainoastaan ​​koko henkilöstösi, vaan ovat tulleet ilmeisiksi vieraille.

.

Ratkaisu: Sijoittaa jonkin aikaa auttamaan heitä parantamaan. Pyydä heidän asennonsa syytä tai selvitä, mitä he tarvitsevat tekemään työnsä paremmin - ja tee parhaasi siihen. Nykyisen työntekijän parantaminen maksaa paljon vähemmän aikaa kuin rahaa. Mutta samaan aikaan saatat haluta aloittaa palkkaamasta lisää henkilöstöä siinä tapauksessa, että nämä "parannukset". donâ € ™ t työskennellä.

.

Tehtävä 7: Markkinointi

.

Sinulla on hyvää ruokaa. Palvelusi on päällä. Sinulla on hyviä arvosteluja verkossa. Mutta silti ihmisiä ei ole enää mukana. Riittävät ihmiset eivät tiedä ravintolistasi, ja sinun pitää markkinoida sitä paremmin.

.

Ratkaisu: Ensinnäkin sinun olisi pitänyt laatia liiketoimintasuunnitelmasi markkinointisuunnitelma, johon sisältyvät sosiaalisen median tavoitteet ja perinteinen tiedotusvälineet. Jos se ei toimi, sinun kannattaa harkita sosiaalisen median asiantuntijan tai PR-yrityksen palkkaamista edistämisen edistämiseksi. Jos tämä ei ole budjetillasi, hae paikallisten sosiaalisten medioiden avulla ravinnon vaikuttajia, kuten bloggaajia, toimittajia ja Instagrammersia, ja pyydä heitä kokeilemaan paikka.

.

Tehtävä 8: Kassavirta

.

Ravintolasi vaikuttaa kiireiseltä, ihmiset pitävät siitä, olet rahaa paljon rahaa, mutta jotkut vielä pomppivat tarkastukset kuukauden lopussa. Kerroin sinulla on kassavirtaongelma.

.

Ratkaisu: Fixing kassavirta ei ole koskaan yksinkertainen. Sinun täytyy ymmärtää syy löytää paras ratkaisu. Jos epäilet, että sinulla on kassavirtaongelma, napsauta täältä yksityiskohtaisista ratkaisuista.

.

Ongelma 9: Kirjan tasapainottaminen

.

Sinä olet viikon takana kirjoissasi, eikä ole aivan varma, kuinka paljon rahaa sinulla on velkaa, kuinka paljon tarvitset maksamaan ja kuinka paljon jää kuukauden lopussa. Kirjanpito näytti yksinkertaiselta, mutta se jatkaa työntymistä takaisin polttimelle.

.

Ratkaisu: Laajenna se. Vuokrataan kirjanpitäjä tasoittamaan kirjoja tuntipalkkioon, joten sinun ei tarvitse. Se ei välttämättä edellytä kokopäivätyöntekijän palkkaamista. Ja mikä on enemmän, kirjanpitäjäsi kertoo sinulle, milloin kassavirran kaltaiset asiat ovat vakava ongelma.

.

Ongelma 10: Palvelueläimet

.

Yrität säilyttää rauhallisen ja puhtaan ilmapiirin ravintolassasi, mutta ihmisiä, joilla on väitetty "palvelut eläimet". heittäkää heidät sisään, luo ylimääräisiä ääniä ja onnettomuuksia - tai pahempaa - ruokasi huoneessa keskellä. Oikeutetusti, sinun on annettava laillisia palvelua eläimiä ravintolassa, mutta näyttää siltä, ​​että päästään käsistä.

.

Ratkaisu: Alaraja: kaikki koulutettu huoltoeläin, joka kuuluu laillisesti vammaiselle henkilölle, ei kuori tai edes huomaa ravintotilanteessa. Jos koira ei tee niin, sinun on oikeutesi pyytää sitä lähtemään. Tuo henkilö ei voi palata, mutta muutkin suojelijat haluavat.

.
.
.

Matt Meltzer on professori liiketoiminnan viestinnän University of Miami.

.
.
5 days ago